ניווט באתר > מרכז קהילתי טנה > דף הבית > %D7%A1%D7%98%D7%A0%D7%93-%D7%90%D7%A4%20%D7%91%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C:%20%D7%A2%D7%9C%20%D7%A1%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%AA%20%D7%94%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%20%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%20%D7%9C%D7%A4%D7%99%20%D7%94%D7%A8%D7%9E%D7%91%22%D7%9D

קיצורי דרך בחברה העירונית

%D7%A1%D7%98%D7%A0%D7%93-%D7%90%D7%A4%20%D7%91%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C:%20%D7%A2%D7%9C%20%D7%A1%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%AA%20%D7%94%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%20%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%20%D7%9C%D7%A4%D7%99%20%D7%94%D7%A8%D7%9E%D7%91%22%D7%9D

סטנד-אפ בבישול: על סגולות האוכל הבריא לפי הרמב"ם.

מידע כללי

 

סטנד-אפ בבישול: על סגולות האוכל הבריא לפי הרמב"ם.   

יהב קריטי, המתמחה במופעי בישול חווייתיים מגיע למרכז קהילתי 'טנה'(רובע ה')בעיר למופע של סטנד אפ בבישול-אירוע מצחיק וטעים

 

טרנד הבישול המציף את מסכי הטלוויזיה בשלל תכניות לא פסח על אשדוד: ערב חוויתי המשלב חווית בישול על נפלאות שמן הזית, קסמם של התבלינים ובישול על פי סגולות האוכל הבריא ע"פ הרמב"ם.

מה שאנחנו אוכלים ואיך אנחנו מעכלים את המזון – זהו הגורם המרכזי המשפיע על מצב בריאותנו, כך אומר הרמב"ם. הרמב"ם היה איש מדע ורופא, מחשובי הפילוסופים בימי-הביניים, ואף מנהיג קהילות מצרים וסביבתה. הוא היה הדמות היהודית המפורסמת ביותר בדורו, ונחשב לאחד מגדולי הפוסקים בכל הדורות. הוא אף המשיל מזון רע – לסם המוות. גם קשישים ואנשים עם גוף חלש יוכלו לשמור על בריאות תקינה על ידי תזונה נכונה ואורח חיים בריא. אבל מהי תזונה בריאה? לפי הגדרתו של הרמב"ם, תזונה בריאה היא תזונה המותאמת אישית לאדם לפי מזגו, גילו, עיסוקו ומצב בריאותו. המרצה ,השף יהב קריטי, שף ויועץ קולינרי ומי שהיה מנחה פינת בישול בתכניתה של " אודטה" בערוץ 10 המספר לנו איך הכול התחיל, "עד גיל שלוש הייתי בטוח ששמי הוא " בוא תטעם "...תמיד הגישו לי מן הסירים המבעבעים על הגז עוד לפני שכולם היו מתיישבים סביב השולחן... הריחות המשכרים מהסירים של סבתי ואמי מלווים אותי עד היום בכל מגע שלי עם אוכל. את קסם מקצוע הטבחות פגשתי דווקא באילת בעודי חבר בצוות הבידור של אחד המלונות המובילים בעיר. הייתי מוצא עצמי מרחרח ומכרכר סביב שפית המלון במקום להרקיד את אורחי המלון בבריכה... היום אני משלב את הקסם של שני המקצועות - בישול ומשחק." בשנים הראשונות לאחר סיום לימודיו בתדמור החליט יהב להתמחות ולהתנסות בכמה שיותר סגנונות בישול מהמקום ממנו הם באו והרחיק עד להודו כדי ללמוד את נפלאות הצ'ילי והתבלינים ולתאילנד בשביל לחוש ולהביא את טעמי המזרח לצלחת הישראלית, "את הקסם הגדול והתשוקה למקצוע אני מקבל מסיורים קולינרים שאנו מקיימים ברחבי הגלובוס האומנות הצרפתית בקינוחים , הגאונות האיטלקית בבצקים והחוכמה של המזרח ברטבים אקזוטיים סוחפים אותי בכל פעם מחדש."

יהב מעולם לא רצה להיות שף שמתרוצץ מאחורי הקלעים במטבח ללא מגע וקשר עם הלקוחות הסועדים. ב"שף על גלגלים " הוא מכין את הארוחה לעיני האורחים, מצחיק אותם והופך אף אותם לשפים ליום אחד. אוכל שאינו כשר לא יעבור אצלו את מחסום השפתיים, "אני חולם על תכנית טלוויזיה משלי, שבה אוכל להראות לכולם שאוכל כשר יכול להיות אחלה אוכל, על אף מגבלות הכשרות. גם עץ לא יכול להתקיים ללא שורשים... אסור שנשכח מי אנחנו -אחת המנות הטעימות שאני מכין, עוד מבית סבתא, היא מאפה הלחם בעג'ון הסורי: אותו בצק חם ופריך עם בשר טלה וצנוברים קלויים, שבבי בצל עגבניות וסומק... עושה אותי רעב רק לחשוב על זה.

"ואיך נסכם אנו שואלים את יהב קריטי והוא משיב בחיוך, "החיים יפים וקצרים, אז אל תנוחו בין מנה למנה." בתום המופע עם יהב זוכים המשתתפים אף לטעום מן המוכן ולקבל את המתכונים שלמדו .

יום שני ,19.3.18 בשעה 20:30,מרכז קהילתי 'טנה', רח' שלום שבזי 3,(רובע ה') אשדוד.

20 ש"ח בלבד במסגרת מיזם 'התושב במרכז הקהילתי'. למידע והזמנות :08-8555478

 

תאריך יום ושעה מיקום עלות כניסה
19/03/2018
ג' ניסן התשע"ח
שני
20:30
מרכז קהילתי טנה 20